WAT HEEFT U ALLEMAAL NODIG OM EEN HYPOTHEEK AF TE SLUITEN ?

LEGITIMATIEBEWIJS
Zowel voor het afsluiten van de hypotheek als voor het passeren van de akte bij de notaris heeft u een duidelijk leesbare kopie van een geldig legitimatiebewijs nodig. Let er daarom op dat dit legitimatiebewijs niet verlopen is. Geldige legitimatiebewijzen zijn het paspoort en het rijbewijs. Een toeristenkaart is geen geldig legitimatiebewijs.

WERKGEVERS- OF INTENTIEVERKLARING
Bij het aangaan van een hypotheek is het noodzakelijk een werkgeversverklaring te overleggen. Zoals de naam al doet vermoeden dient uw werkgever deze verklaring in te vullen en te ondertekenen. Dit geldt overigens alleen wanneer u een contract voor onbepaalde tijd heeft. Heeft u nog een jaarcontract, ofwel een contract voor bepaalde tijd, dan dient uw werkgever een intentieverklaring op te stellen, waarin hij vermeldt dat het zijn intentie is om u na het jaarcontract een doorlopend contract aan te bieden.

GEZONDHEIDSVERKLARING
In veel gevallen kiest men voor een levensverzekering of beleggingsverzekering naast de hypotheek. In deze verzekering zit vaak een bedrag voor de verzekering bij overlijden. Ook kan het zijn dat de geldverstrekker een verzoek doet om u te verzekeren voor het risico van overlijden. De verzekeringsmaatschappij verlangt dan een verklaring over uw gezondheid.

TAXATIERAPPORT
Bij het afsluiten van een hypotheek is een recent taxatierapport vereist. Het is de geldverstrekker die dit noodzakelijk acht. Aan de hand van de executiewaarde kan de geldverstrekker berekenen wat de maximale hoogte van uw hypotheek kan zijn.

Meer over de taxatie.Verdere benodigdheden.